ingyen
webstatisztika
Szállítási információk | Viagra Eladó

Szállítási információk

Rendelés, vásárlás információk.

Vásárlási variációk, termék átadása-átvétele

Vásárlási variációk, termék átadása-átvételeA megrendelését az alábbi úton lehetséges megfizetni amellett kézhez kapni:

előreutalással egy jelzett bankszámlaszámra: így a legolcsóbb, mert a szállítmányozási, csomagolási, valamint egyéb kiadásokat cégünk fizeti.

Postai utánvétellel a termék kézhez vételekor a postásnak, vagy a postának kifizetni az áru utánvételi árát, annak függvényében, hogy a futártól veszi át a küldeményt, vagy a postán. Az utánvétel összeg kiegyenlítésekor kapja kézhez a megrendelt árut.

előre utalással való vásárlás amellett átvétel: az előreutalás oly szempontból lehet megfelelőbb, hogy ilyenkor a postai szállítás díját cégünk átvállalja, ekképp jóval olcsóbban megkaphatja a terméket. Midőn beérkezett a pénz hozzánk, abban az esetben aznap postára adjuk a csomagot, eszerint 2-3 nap leforgása alatt kivitelezhető a folyamat, valamint kedvezőbb árú is.

előre való utalásnál kérjük küldjön a KAPCSOLAT menüponton át egy üzenetet és akkor mi egyből megírjuk azokat az elérési lehetőségeket elektronikus levélben Önnek, amelyre utalni ajánlott a pénzt. A csekk közleményéhez írja be ugyanazt a nevet és irányítószámot, mint amit az igénylésben is megadott nekünk, ekképp könnyebben beazonosíthatjuk. Az árucikk nevét kérjük, soha ne írja be az utalás közleményének rovatában, csak csupán a nevét azonkívül az irányítószámát adja meg, amit a megrendelés során eljuttatott hozzánk!

Rögtön, amikor beérkezett az utalás (ez többnyire pár óra, vagy 1 nap), arról telefonos rövid üzenetben értesítenek bennünket, és úgy aznap már fel is adjuk a küldeményt ajánlott, utánvétel nélküli levélként, mely egy, vagy maximum két nap leforgása alatt bizonyosan eljut Önhöz, magától értetődően tapintatos csomagolásban.

Postán történő vagy futárszolgálati utánvételes kifizetés valamint birtokba vétel: Az utánvételes kifizetési lehetőség a legismertebb amellett leggyakoribb. A futár a megrendelő címére viszi ki a csomagot azonkívül az utánvétel összegének kiegyenlítésekor átadja azt az Ön kezébe. Többnyire elmondható, hogy 20 000 forint alattig egy-két dobozos rendelés esetében elsőbbségivel feladott árucikkek valamennyi kiszállítási, és további összege csak 1500 forint. Ez ár fölött, azonfelül a csomag tömegének emelkedése folytán, esetleg 1800-2100-2700 Ft is lehet a többlet kiküldési díj. Az igényléskor ezt a szállítási díjat hozzáadja a számlázó rendszerünk a termék árán túl, ekképp megismerheti Ön is, hogy részletesen mennyi lesz majd a postaköltsége, vagyis az árucikkel együttesen kereken mennyit fizet majd.

A postai utánvétel, illetve postai utánvét szókapcsolat azt jelenti igazából, hogy az értékesítő ráír a csomagra egy utánvételi összeget, amit szeretne, hogy a vevő az átvétel alkalmával kiegyenlítsen. Az utánvételi ár jelen esetben az áru árából, a postaköltségből, továbbá a csomagolás árából áll össze. Értelemszerűen ez az utánvételi ár a rendelt terméket plusz kiadásokkal emeli, amit a vásárlónak szükségeltetik kifizetnie. A postai utánvéttel bonyolított fizetés esetében a postásnak szükséges kifizetni a dobozon lévő utánvételi árat, és ekkor a csomagot birtokba veheti. Hogyha nincsenek otthon a címen, otthagy egy értesítőt. A másik verziója a postán maradó utánvételes küldemény, aminél a postán marad a küldemény, nem kerül kikézbesítésre amellett minekutána Önnek nem szükséges a saját adatait közölnie az igényléskor, így semmiféle értesítést sem fog kapni a postahivataltól, hogy csomagja érkezett, így Önnek szükségeltetik besétálnia a a megadott postacímre és leróni az utánvét összegét. A postahivatalban maradó áru bonyolítása azért nem ennyire áttekinthető, hogyha ezen a módon akarja kérni a vásárlását, okvetlenül böngéssze át ezt, mert ha már többször vásárolt e módon, akkor is módosultak a postázás követelményei, amiket itt olvashat bővebben.

Szállítás postán maradó küldeményként

Azt javasoljuk, okvetlenül olvassa végig e postán maradó felvilágosító részt, mert hiába esetleg Ön eddig is sűrűn is vásárolt postahivatalban maradó árucikket és minden rendben volt, viszont a közelmúltban nagymértékben változtak a postán maradó küldemények eljárásrendjére megalkotott szabályok!

Ez rendszerint a legkomplikáltabb hozzáférési forma a benyomásaink alapján, nagyszámú ok miatt is.

A kisebb posták, illetve a plázákban, azaz bevásárló központokban lévő posták nem foglalkoznak postahivatalban maradó csomagokkal, eszerint azt visszajuttatják a feladóhoz. Azt ajánljuk, hogy az adott város, illetve település központi postájára (főpostájára) címezzék a rendelt küldeményt, feltéve, hogy megoldható, és így máris sokkal kevesebb zavar lehet az átvételnél. A postakeresűben az olyan kicsi postahivatalok, továbbá plázák- üzletközpontjainak postahivatalai is megtalálhatóak, ahol nem foglalkoznak postán maradó csomagokkal, úgyhogy javasoljuk ne ezt, hanem inkább a központi (fő)postákat preferálja!

Rengetegen nincsenek tisztában azzal, hogy a postán maradó küldemények esetén semmilyen értesítést nem kapnak a postahivataltól. Hiszen nem is tudnák hova küldjék az értesítőt, mert Ön a saját címét nem is jelölte meg az igényléskor, hanem egyedül a posta címét vagy számát, amit a postakeresűben választott. Ezt súlyosbítja még, hogy sokszor azt mondják a postahivatalba betérő személynek, hogy nem lett elküldve, vagy nincs meg. Ilyenkor kérjük, írjon számunkra a Kapcsolat menüpont segítségével egy levelet, ahol mi e-mailben küldjük Önnek a megrendelés folyamán adott küldeményazonosító számot. Ezzel már minden esetben átadják majd Önnek az ajánlott levelét, amibe az árucikket pakoltuk.

A postán maradó küldemények beérkeznek a főpostára (1-es számú posta), és amennyiben Ön nem oda kérte postahivatalban maradó csomagként,abban az esetben átszállítják a megadott elérhetőségű postahivatalba az Ön csomagját. Ha az 1-es számú postára kérte, akkor ott marad az 1-es számú postahivatalban.

A fő tennivalók: A postahivatalban maradó csomagoknál soha semmilyen esetben sem küldenek Önnek értesítőt, eszerint Önnek kívánatos a megrendeléstől számítva 24-48 órán belül befáradnia a kért számú vagy című nagyobb postára a szóban forgó településen. Amennyiben hét munkanapon belül nem jut be a postára, abban az esetben a csomagot visszaküldik a feladóhoz, azaz hozzánk. Ha a postahivatalban azt közlik, hogy nem jött meg a csomag, vagy nincs meg, abban az esetben meg kell adni a küldeményt azonosító RAG számot, és azután teljesen biztosan elhárul a zavar! Eme számot a Kapcsolat menüponton keresztül egy üzenetben kérje kereskedésünktől, és mi eljuttatjuk Önhöz a lehető leggyorsabban.

Legfontosabb bonyodalom a postahivatalban maradó csomagoknál hogy a kipostázott küldeményt (levél formájában) nem minden esetben találják meg elsőre a postahivatalban, csupáncsak egy bizonyos küldeményazonosító /RAG/ számmal, amelynél minden feladott csomag holléte követhető. Az úgynevezett küldeményazonosító RAG szám értékelése szerint már teljes biztonsággal meg fogják találni a szóban forgó postahivatalban az utánvételes ajánlva feladott küldeményét, és átnyújtják Önnek a szerintük „még be sem jött” csomagot.Sok esetben a postahivatalban a kevéske motiváció azonkívül a kis fizetések folyományaként, amennyiben nincs kimondottan könnyen megtalálható helyen a kért csomag, olyankor inkább azt állítják Önnek, hogy nem jött meg, vagy nem találják. Emiatt kell a küldeményazonosító RAG szám, ami egyúttal egy csomag nyomon követési szám. E számot a Kapcsolat menüponton keresztül egy üzenetben kérje el cégünktől.

Az igénylést követő napon az áruja mindig feladásra kerül a délután 4 óráig leadott megrendeléseknél. A 16 óra után lefolytatott rendeléseket, ha még van rá lehetőségünk, akkor képesek vagyunk kiszolgálni, ámde hogyha nem sikerül, akkor csak másnap postázzuk őket. A postázott minden létező küldemény egyedi küldeményeket nyomon követő RAG számot kap, ezért kikereshető a posta számítógépének adatbázisa segítségével.

A postahivatalban maradó megrendelés utáni napon, elküldjük Önnek ezt a bizonyos küldeményeket azonosító számot, pedig e nélkül is befáradhat a postára valamint elkérheti a csomagját, ha becsületes alkalmazottak vannak szolgálatban, akkor kikeresik Önnek egykettőre és megkapja.

Amennyiben valamely okból mégsem küldenénk el ezt a bizonyos RAG számot e-mailben, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, amennyiben befáradt a postahivatalba és azt közölték Önnel, hogy nem érkezett meg a csomagja, vagy nincs meg. A KAPCSOLAT menüpontra kattintva küldjön el nekünk egy üzenetet!

Az okból ilyen lényeges, hogy valódi e-mail címet továbbá telefonszámot közöljön velünk, hogy a kapcsolat lehetséges lehessen. Netalántán az ilyen postázási zavarnál tudunk Önnek telefonálni, hogyha nem reagál a levelünkre.

Szállítás szokásos postai utánvétellel, megadott címre történő küldésselSzállítás szokásos postai utánvétellel, megadott címre történő küldéssel

A hagyományosnak amellett leggyakoribbnak mondott postahivatali utánvétel címre való kiküldése esetében a futár nem túl nagy értéknél (100 000 forintig) kiviszi a csomagot a lakáshoz, és ott átvételkor ki tudja egyenlíteni a postaköltséget az igénylő úgy, hogy ott rögtön a szállítónak átadja az utánvét teljes összegét. Az utánvételi ár a megrendelt termék(ek) összegéből, a posta- utánvétes, amellett csomagolási költségekből tevődik össze. A megrendelésekorkülönben minden esetben odaírjuk a kézbesítési költséget is tételesen, így elolvashatja, hogy a megrendelt árun túl mennyi lesz a kézbesítési költség.

Megadott címre történő kézbesítéskor utánvétel esetében, ha nem talál senkit otthon a postás/futár, illetve magasabb értékű az utánvétel ára, akkor többnyire a helyszínen hagy egy üzenetet az Ön postaládájában.

Sajnos azt szükséges benyomásaink szerint mondanunk, hogy a házhozszállítási gyakorlat nem mindig a legtökéletesebb, sokszor értesítőt sem hagynak a postások vagy a futárok nem tudjuk milyen okból, és ilyen esetekben azt a küldeményt, amit mi adtuk fel visszaszállítják nekünk, mert Ön nem tudhat a csomagunk kiérkezéséről, miután nem kapott róla értesítést, hogy fáradjon be a postahivatalba. A megoldás az, hogy a megrendelés után két nappal legfeljebb, ha nem érkezik meg a megadott házhoz a csomagot, abban az esetben fel kell adnia számunkra egy levelet a Kapcsolat menüpontban. Ezután a küldeményazonosító /RAG/ számot átküldjük Önnek így ezzel garantáltan megtalálják a postán.

Probléma, vagy két napnál régebbi megrendelés esetében, ha nem jutott el Önhöz a termékünk, abban az esetben legyen szíves, lépjen velünk kapcsolatba oly módon, hogy ír egy üzenetet a problémájáról a Kapcsolat menüponton át!

Kiküldés előreutalásnál

Amennyiben Ön előre utalta cégünknek az árucikk(ek) összegét, abban az esetben az átutalás beérkezése után, amiről SMS-ben értesítenek minket, még haladéktalanul aznap postázzuk a csomagot. A küldeményt sima buborékfóliás átlátszatlan azonkívül nem kitapintható borítékba zárjuk, és nem írjuk rá, mit tartalmaz. A tapintatos küldeményünk ajánlott levélként kerül feladásra utánvét nélkül.

Hogyha tán nem volt otthon és a postás/futár nem tudta odaadni, olyankor a helyszínen hagy egy üzenetet a postaládában Önnek. Ezzel szükségeltetik besétálnia a postára továbbá átvennie az ingyen kiadott diszkrét dobozú ajánlott küldeményét.

Feltéve, hogy nem kapott értesítést azonkívül már több napja igényelte az árut, olyankor vélhetően a postás/szállító nem hagyott a helyszínen üzenetet az Ön számára, ellenben a postán ott lesz a csomag. Hogyha akkor se találják meg, juttasson el nekünk a Kapcsolat menüponton át egy levelet és segítünk Önnek megoldani a problémát! Az átutaláshoz kellő kifizetési tájékoztatónkat ezen oldal tetején találja meg a Fizetési módnál.

Kiszállítás tempója, ideje, plusz sürgősségi szolgáltatás

A szállítás időtartalmának lecsökkentése, azonfelül a kedves megrendelő mennél megfelelőbb ellátása kereskedésünk lényegbevágó előírása! Persze a kedvező kiküldési árakat alapul véve a magyar posta árkalkulációja és időtartama az irányadó, vagy a futárszolgálat.

A délután 4 óráig lebonyolított megrendeléseknél még aznap lezajlik a dropship, tehát a küldemények szállítása. Eszerint az aznapi postára adásnál a posta 24-48 óra leforgása alatt garantálja a csomagok célba juttatását egész Magyarországon belül. Ez az időintervallum ténylegesen is is tartható. A szállítási szakszolgálatok (futárszolgálatok) 24 órás teljesítést vállalnak.

Minden küldeményt alapvetően normál sürgősségi plusz ellátással kérjük, melynek plusz költsége nem éri el a 90 forintot sem.

A vevő igénybe vehet postai plusz sürgősségi lehetőséget is (EMS), mely szavatolja, hogy a még aznap feladott megrendeléseket másnap a kiszállító vállalat 5600 forint költség fejében a nagyobb településekre, a városokba de. 9-re a kisebb méretű települések esetén legfeljebb déli 12 óráig kézbe adja.

A postahivatal normál sürgősségi szolgáltatása nem szavatolja bizonyosan a rákövetkező napi kézbe adást, eszerint feltéve, hogy valakinek okvetlenül szüksége van másnap a termékeinkre, akkor igényelhet külön sürgősségi ellátást ún. EMS szolgáltatást, ami esetén a posta garantálja a másnap déli 12 óra előtti kézbesítést.

Postázás díja, utánvétes fizetnivaló, csomagolási árak a rendelésnél

A postahivatali utánvéttel való kifizetés egy drágább variáció, ugyanis az áru díján túl a postaköltséget is a megrendelőnek kell állnia, nem úgy, mint az előreutalásnál, mert ott cégünk felvállalja az összes szállítási azonfelül a többi járulékos kiadásokat.

A szállítási, csomagolási, illetve utánvételi költség összege többnyire nem túl nagy értékű küldemények esetén 1500 forint alatti.

A nagyobb értékű, eszerint valamivel súlyosabb küldemények esetén az 1800-2200-2700 forintot is elérheti, de megrendeléskor a hazaszállítási költséget odaírjuk pluszban az áru eladási árán kívül, eszerint egyértelműen tudni fogja, hogy mennyibe kerül az egész rendelése egyszerre.

Az időszerű posta, utánvétes, becsomagolási teljes költséget, ami még hozzáadódik az árucikk árához, azt a rendeléskor a számítógépes rendszer tételesen kiírja Önnek.

A létező legolcsóbb továbbá legalkalmazkodóbb szállítási módot tanácsoljuk az Ön számára a legnagyobb diszkréció betartásával.

nehézségek továbbá tennivalók az átadással, kézbesítéssel kapcsolatban

Természetesen a hazaszállítást azonfelül a postázást is csak emberek teljesítik, eszerint időnként hibázhatnak. Ezzel nincs is probléma, hisz minden egyes negatív dologra megvan a kiút a lehetséges kényelmetlen problémák kiküszöbölésére.

Nem pont azt a típusú illetve mennyiségű árucikket találta a küldeményben, mint amit kért a rendeléskor

Mivel netes kereskedésünknek napi több száz rendelést kell teljesítenie, ezért megeshet, hogy valamilyen figyelmetlenség következményeképpen véletlenül nem annyi vagy nem azt a terméket csomagoljuk be. Ennek természetesen nagyon kicsi a valószínűsége, de, amennyiben ez történt Önnel, abban az esetben sincs gond, hiszen nincs más dolga, mintsem a weboldal alján található üzenetküldő űrlap segítségével eljuttatni nekünk egy panasztevő levelet, amit sürgősen felderítünk még azon a napon, továbbá hogyha eszerint volt, abban az esetben helyesbítjük a mulasztásunkat természetesen díjtalan.

A terméket széttörten vagy szétszakadva kapta meg a csomagból kivéve

Sajnálatosan a hazaszállítás közben a nem jól kezelt azonkívül házhozszállított csomagok bizony sérülhetnek. Az ilyen hibás küldeményekre a Magyar Posta szavatol biztosítékot, cégünk nem fog kárpótlást nyújtani a más szállító vállalatok által rosszul kezelt sérülésekért.

A terméket széttörten vagy szétszakadva kapta meg a csomagból kivéveAz effajta probléma átlagban pusztán igen kevés alkalommal alakult ki, viszont a megrendelők mondták, hogy a buborékfóliás levél fel van szakadva, de attól még egyáltalán nem volt baja a terméknek, eszerint nem óhajtottak a feltehető kicsi baleseteken panaszkodni.

Nem kapta meg a küldeményt időben

Cégünk alaposan figyel a villámgyors, aznapi dropshipre (házhozszállításra), ezért minden nap elküldjük a du. 4-ig lefolytatott rendeléseket. Ezeknek egy, vagy legfeljebb két nap alatt oda kell érnie a teljes hazánkon belül akármerre. Amennyiben 2 napon belül nem kapta kézhez a csomagját, olyankor mindenképpen tudassa ezt velünk úgy, hogy a KAPCSOLAT menüpontra kattintva egy levelet küld a problémájáról, amelyben adja meg, hogy mely jellemzőkkel amellett milyen féle terméket rendelt, ami még nem érkezett meg.

Annak, hogy vajon miért nem kapta kézhez a küldeményét, véleményünk szerint a következő okai lehetnek:

• Nem kapott róla értesítőt, ez okból nem sétált be felvenni a postára, amellett nekünk visszajuttatták a küldeményt. Ez általánosságban a postán maradó csomagok esetén történhet, vagy akkor, hogyha abban a városban, településen az utánvételt végzCsomagkihordó postás/szállító továbbá a hagyományosnak mondható postás teljesen más. Így tehát hiába panaszkodik a már netalántán régen ismert postásánál, hisz nem is ő végzi az utánvétes csomagok kikézbesítési feladatát. Még megszokott lakcímre történő kiszállításnál is előfordul többször, hogy nem hagynak értesítést, eszerint Ön nem szerez tudomást a csomagról és néhány nap leteltével visszaküldik a feladóhoz.

Azt ajánljuk, hogy mindenféleképpen írjon számunkra, hogyha a megrendeléstől számítva legfeljebb két munkanapon belül nem nem érkezett meg az ajánlott utánvételes csomagunk, és akkor mi adunk egy küldemény nyomkövetési számot (úgynevezett RAG számot), amivel már be tud menni a postára és kiadják Önnek értesítés nélkül is a küldeményt. Szóval két napnál később semmi esetre se várjon, hanem írjon számunkra a KAPCSOLAT menüpontban egy üzenetet!

• A csomag a postahivatalban eltűnt. Ilyenkor Önnek ugyanúgy tudatnia szükségeltetik velünk, hogy a küldeményünket nem kapta meg. Mi utánanézünk, és feltéve, hogy eltűnt a termék, abban az esetben ennek az árát a posta kereskedésünknek megadja, azonban még azon a napon, amikor ezt megtudtuk továbbá beigazolódott, hogy elkallódott, abban az esetben mi egyből küldjük az Ön számára újból a megrendelt terméket és a következő napra alighanem oda is érkezik.

Ilyesmire egyébként egyszer volt eleddig példa. Az a fő, hogy ha nem érkezett meg a küldemény, akkor mindenképpen üzenjen számunkra, mert arról meg lehet győződve, hogy postázzuk még aznap a16 óráig lefolytatott megrendeléseket!

• Nem történt meg a csomag postára adása.

Internetes kereskedésünknek mindig van raktáron bármilyen mennyiségű árukészlete, ekképp kis híján 100%, hogy nem lesz olyan, hogy elfogynak a gyógyszerkészítmények, valamint nem tudjuk postára adni a kért árucikkeket. Talán megtörténhet az, hogy a megrendelés feladását követően valamelyik levelezési rendszer nem küldi el a megrendelést nekünk. Ilyenre még nem volt egyáltalán precedens.

 

Küldeményeket nyomon követő illetve küldeményazonosító szám, úgynevezett RAG szám kiküldése az Ön számára e-mailben, feltéve, hogy elveszett a küldemény

Amennyiben azt az információt kapja a postástól, vagy a postától, hogy semmilyen csomagja nem érkezett Önnek, olyankor közel bizonyos lehet benne, hogy a postán elkallódott a csomag. Ilyenkor egy ún. küldeményazonosító RAG számot igényelnek, mert minden küldeménynek van egy saját azonosító száma, és annak segítségével már meg tudják találni az Ön küldeményét a postán a számítógépbe begépelve. A csomagokat azonosító RAG szám bemutatását, illetve közlését mindenkor a postán szükségeltetik intézni, és nem a postásnak/futárnak megmondani, hogy keressen utána.

Eme küldeményeket azonosító szám mindig két betűvel kezdődik valamint 14 szám követi. A 2 betű, amellyel kezdődik, az „RL” valamint utána 14 db szám.

A küldeményét du. 4 óráig lefolytatott rendelésnél még azon a napon kiküldjük, és így 1-2 nap elteltével már át is veheti. Ha maximum két nap múlva nem kapta meg, akkor feltétlenül írjon nekünk a KAPCSOLAT menüpont használatával egy üzenetet a bajával – adataival, és mi rögvest visszaírunk valamint megírjuk Önnek ezt a csomagokat nyomon követő RAG számot. Eme RAG számmal ha besétál a postára, ahol így már a számítógépbe begépelve jól tudják majd, melyik csomagról érdeklődik, amellett előkeresik Önnek.

Diszkréció, csomag külseje- esztétikuma

Kereskedésünk alapvető irányvonala a diszkréció! A rendelése semmiféle esetben se fog kitudódni senki felé, azt harmadik félnek nem kézbesítjük. Számtalan embernek jókora zavartokoz, hogy hova is rendeljék a csomagot, nehogy akárki is rájöhessen. A szüleinél vagy egyéb közös háztartásban él valakivel és nem szeretne kényelmetlen kérdéseket, ezért merül fel a dilemma, hogy hova küldessem a csomagot?

A válasz eléggé egyszerű amellett persze a legdiszkrétebb. A postahivatalba postahivatalban maradó küldeményként. Azért is nagyon kiváló ez a variáció, mert így Önnek még a személyes adatait sem szükségeltetik számunkra átadnia, hanem kizárólag annak a postának a számát vagy a címét (minden nagyobb település vagy város főpostája az 1. számú posta), amelyet a postakeresűnkből fog tudni kijelölni. Azért ez a dolog nem ennyire könnyű, jó néhány tájékoztató valamint tennivaló előfordul a postán maradó csomagoknál. Ha postán maradó csomagot kíván megrendelni, vagyis, hogy a postahivatalban benn maradjon a küldeménye és ne küldjék házhoz, olyankoraz alábbiakat feltétlenül böngéssze át részletesen: szállítás postán maradó küldeményként!

A tasak illetőleg a küldemény formája

A házhozszállított küldemények külseje és formája nagyon szerény, semmi sem jelzi a tartalmat. A feladó magánszemély lesz a kényelmetlen kérdezősködések kizárása végett. A csomagot a gyakorlatban mint levelet postázzuk, mert így olcsóbb a csomagénál. A küldemény (levél) egy buborékfóliás boríték, amit nem lehetséges kitapintani sem, azonkívül így nem tud kárt szenvedni sem a küldemény tartalma, esetünkben a tabletták.

A alacsonyabb értékű vagy súlyú- illetve nagyságú megrendeléseket eszerint egy bélelt borítékban postázzuk, aminek külseje az alábbi képen nézhető meg:

A jelentősebb árú, vagy súlyosabb, nagyobb térfogatú megrendeléseket dobozban küldjük.

Amikor telefonálunk Önnek az igényléskor megadott telefonszámon

A rendelésben megírt telefonszámon pusztán teljesítési, kiküldési probléma alkalmával telefonálunk Önnek a legvégső esetben, feltéve, hogy e-mailjeinkre nem válaszol egyáltalán. A megrendelés elfogadása miatt semmiképpen se hívjuk telefonon, hanem csupán egy visszaigazoló levelet írunk az Ön számára.

Még akkor telefonálnánk Önnek, amennyiben sürgős szállítást kíván másnapra. Hogyha tán a közölt igénylési adatokból hiányzik valami, aszerint nem tudjuk teljesíteni az igénylést. A hívásnál minden esetben a megrendelést lefolytató személyt kérjük telefonhoz, illetve megbizonyosodunk arról, hogy ki az, akivel beszélgetünk, és ha a neje vagy valamelyik barátja vagy rokona venné fel a telefonját, akkor se féljen csupán egy téves hívás voltunk egy rejtett számról, amit nem is lehet visszahívni, illetve visszakeresni. Ezzel Önnek nem lesz kényelmetlensége! Ekképp a titoktartás tökéletes.

 

Garancia

Gyógyszerkereskedő cégünk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség valamennyi jogosítványával bír, továbbá minden medicinájára pénz visszaadási vagy csere jótállást ad kedves megrendelőinek!

Online gyógyszertárunkban soha nem történhet meg semmikor sem, hogy a nem legális gyógyszerforgalmazókhoz hasonló módon hamisított árucikkeket küldjünk az Ön számára. Vállalatunk jó híre, legális működtetési jogosultsága, világhálós gyógyszertári azonkívül gyógyszer értékesítési felhatalmazása érdekében sem engedhetné meg, hogy hamisított tablettákat értékesítsen, mert akkor bevonják a gyógyszerkereskedés valamennyi engedélyét. Elvennék státuszát, bár mi hazánkon kívül még 31 gyógyszergyárral, 895 hagyományos patikával állunk szerződésben. sőt még 18 államban vannakjól prosperáló netes patikáink.

Alább tudatjuk Önnel azt a 3 legnagyobb szövetséget és testületet, amik a gyógyszertárak, azonfelül netes patikák üzemeltetését, szolgáltatásait, továbbá az igényelt, illetőleg kiadott orvosságokat megvizsgálják valamint kontrollálják, nem megfelelő színvonal esetében megszüntetik a gyógyszertár üzemelését, amellett megvonják az üzemeléshez kellő jogosítványait.

Hogyha a KAPCSOLAT menüpontra rákattint, akkor megjelennek Önnek a számítógép képernyőjén vállalatunk és az internetes gyógyszerkereskedésünk nevére szóló legmagasabb szintű globális gyógyszer ellenőrző szervezetek érvényes felhatalmazásai. Az engedélyek képeken találni fog domain nevünkre utaló sorozatos vízjeleket, melyet azért kellett elhelyeznünk rajtuk, hogy az engedély nélkül tevékenykedő, hamisított gyógyszerkészítményeket értékesítő webshopok ne tudják másolni e hivatalos jogosultságok okmányait azonkívül átírni a sajátjukra.

• FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

• CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

• VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a KAPCSOLAT menüpontban ellenőrizhetőek az összes céges adatunkkal egyetemben.

Ezen formális iratok áttanulmányozásával már letisztulhat Ön előtt a kép, hogy cégünk egy törvényesen tevékenykedő internetes gyógyszertár, és nem csak a pár tucatnyi nem legális nem valódi gyógyszerértékesítő weboldalak valamelyike, amikre a HENT (Hamisítás Elleni Nemzetközi Testület is ráirányítja a figyelmet.

Gyógyszerkereskedésünk továbbá csere garanciát, végső esetben pénz visszaadási jótállást is ad valamennyi termékére, az alábbi garanciális elvárások mellett, hogyha:

• Ön elmúlt 18 éves.

• Ön nem alkalmazott kábítószert, tudatmódosító szert használat közben és azt megelőzően.

• Ön tiszteletben tartotta az orvosságra vonatkozó betegtájékoztatót teljesen.

• Ön nem fogyasztott koffeint, taurint, és alkoholt tartalmazó ennivalót, innivalót, illetve egyéb különböző terméket a gyógyszer szedése mellett és azt megelőzően.

• Ön nem érintett szív, vese, máj, tüdőbetegségben és nem alkalmaz erre tablettákat.

• Ön nem szed nitrát származékot tartalmazó, illetve egyéb más értágító, erős vérnyomást csökkentő, vagy vízhajtó gyógyszereket.

• Ön nem pánikbeteg, nincs lelki, mentális problémája, továbbá nem alkalmaz antidepresszánsokat.

• Önnek önhibáján kívül nem volt eredményes e készítmény.

• Ön rábólint arra, hogy IP címét amellett személyes adatait számítógépünkön tároljuk.

Ha eleget tett ezen pontok feltételeinek, továbbá a gyógyszer önhibáján kívüli okokból nem használt az Ön számára, visszafizetjük az orvosság összegét, vagy kicseréljük egy más hatóanyagú medicinára először.

Pénz visszatérítési vagy esetleg kicserélési jótállás nyújtása a gyakorlatban

Ha megesett, hogy Ön minden kritériumot betartott és még úgy sem hatott a portékánk, akkor választhat, hogy a pénzét óhajtja megkapni, vagy esetleg kicseréljük a szerét egy különböző alapanyagú készítményre. Alapesetben felajánlunk az Ön számára egy egyéb hatóanyagú csereszert, amit teljes mértékben ingyen kézbesítünk az Ön számára. Zömmel a különböző hatóanyag már teljes győzelem szokott lenni, mert történhet olyan dolog igen ritkán, hogy egy alapanyag valamiért nem eredményes egy embernek. De ha megpróbál egy másik hatóanyagú gyógyszerkészítményt, akkor meglepődik az eredménytől, továbbá máshogy fordul hozzánk.

Hogyha vissza kívánja igényelni a pénzét

Akkor nincs más tennivalója, mint, hogy juttasson el számunkra a KAPCSOLAT menüpontba egy panaszbejelentő e-mailt, és akkor kap egy Claims Identification Number-t, úgymond egy reklamációs azonosító számot. Ezzel a panaszbejelentő számmal kérjük, adjon fel a gyógyszerkereskedésünknek egy kérvényt a postán arra a névre továbbá címre, amelyről a csomagja jött. Ebben a kérvényben javasoljuk, írja meg az Ön becses nevét, személyi adatait, amellett a felmerülő gondját a medicinával kapcsolatban. Kérjük, legyen szíves, tájékoztasson minket ebben a kérvényező levélben, hogy milyen hatást azonkívül mellékhatást észlelt a készítmény szedésekor, illetve valamennyi, a hatásával összefüggő tettét. Pl. ivott-e koffeint tartalmazó italokat, és/vagy szeszt az alkalmazása előtt illetőleg alatt, és használt-e együtt vele más különböző gyógyszereket, azonkívül hogy hányadik évében jár. Ha postázta ezt offline kézzel írt levelet a házhoz szállításkor kapott névre valamint postafiók címére, abban az esetben arra kérjük, juttasson el számunkra újra a KAPCSOLAT menüpontra kattintva egy rövid levelet, amelyre egy napon belül válaszolni fogunk.

Amennyiben megérkezett cégünkhöz a kézzel írt levele és azt nyilvántartásba vettük (4-10 nap), azután megvizsgáljuk az esetet, valamint hogyha Ön az útmutatás alapján használta a szert azonkívül valamennyi érdemi rendelkezésünket teljesítette, abban az esetben jár Önnek a jótállás, ekképp visszafizetjük Önnek a pénzét! Kérjük szépen, ebben az esetben ne felejtkezzen el a kézírásos levelében megadni az átutaláshoz szükséges személyi adatokat. Pusztán kézírásos levelet fogadunk el, mert ezt le kell fénymásolnunk amellett elküldeni a központba az adminisztrációhoz. Hogyha akármelyik adatát nem küldi el, ami alapvető a pénz visszaadási jótállás érvényesítéséhez, abban az esetben az átutalást nem tudjuk lefolytatni. elsőként, kérjük, legyen szíves, postázza vissza nekünk a megrendelt portékát, mely nem volt eredményes, és mi utána nézünk, hogy gyógyszerkereskedésünktől van-e. A megrendeléskor minden esetben egy rejtett jelölést teszünk az árucikk dobozára, levelére, ezért rájövünk, ha nem vállalatunktól van a visszaadott gyógyszerkészítmény. A pénz visszafizetési jótállást pusztán akkor tudjuk érvényesíteni, amennyiben a készítmény leveléből (bliszter) mindössze konkrétan maximum egy tabletta nincs meg, vagy zselékészítmény esetében 1 tasak. Ha egynél több tabletta/zacskó hiányzik, akkor nem fogjuk tudni egyik féle jótállást se biztosítani Önnek még aktív panaszbejelentés esetében sem!

Amennyiben Ön a jótállását érvényesíteni szeretné, akkor kérjük, legyen szíves, a KAPCSOLAT menüpontra kattintva küldjön nekünk egy levelet, jelezve benne a Claims Identification Number-t, azaz hogy egy egyedi reklamációs azonosítási számot, amellett írja le a bankszámlaszámát azonfelül az átutaláshoz nélkülözhetetlen minden adatot. Hogyha eme adatait 16 óráig elküldi nekünk, akkor még aznap megtérítjük a pénzét, ami egy napon belül jelentkezik a számláján. Erről a dologról egy képernyőképet tárolunk el, ha esetleg nem hinné el nekünk, hogy utaltunk Önnek. A rendelés elfogadásával mindezen szabályzatot Ön elfogadja.

Amennyiben ki szeretnécserélni a tablettákat

Amennyiben Önnek valami oknál fogva nem volt jó a kiszállított gyógyszer, illetve talán nem reagált pozitívan éppen arra a hatóanyagra, viszont a pénzvisszafizetéssel nem jut előbbre, hanem inkább megpróbálkozna egy tesztelne egy eltérő hatóanyagú gyógyszerkészítményt, akkor kérjük, legyen szíves, küldjön számunkra egy reklamációs levelet a Kapcsolat menüpontra kattintva. Ekkor küldünk egy Claims Identification Number-t, azaz egy egyedi reklamációs azonosítási számot.

Aztán írjon nekünk egy saját kézzel írt papír alapú kérelmet arra a névre és postafiókcímre, amely a megrendelt küldemény átvételekor annak feladójaként rá volt írva! Eme kérvényben szépen kérjük, írja bele az Ön kedves nevét, személyi adatait, hogy mely lakcímre vagy postacímre óhajtja pontosan a csere gyógyszert valamint még azt is, hogy mire kívánja, ha kicserélnénk a szert! alapvetően felkínálunk Önnek a tapasztalatunk szerint egy eltérő hatóanyagú gyógyszert, ami gyógyszerkereskedésünk szakemberei szerint már bizonyosan eredményes lesz. Hogyha a 2 gyógyszer ára közt különbség van, az utalással, egyeztetést követően kivitelezhető.

Ezt követően Önnek visszaigazoljuk a kérését, ami után nincs más teendője, mint hogy elküldi postahivatalban ajánlva, a kézírásos papír alapú kérelmet (benne az adataival, telefonszámával, a cserélendő áru nevével, a Claims Identification Number számával, nevezetesen az egyedi reklamációs azonosító számával egyetemben); azonfelül a megrendelt küldeményén lévő Feladó nevére valamint postafiók címre (ez ugyanis a gyógyszerkereskedésünk) a bontott amellett megmaradt árut visszajuttatni szíveskedjék.

Feltéve, hogy beérkezett cégünkhöz a visszaküldött patikaszer, az Ön személyes adatai továbbá a Claims Identification Number (reklamációs azonosító szám), akkor azt feldolgozzuk valamint pár nap múltán a levélben található adatok szerint kiszállítjuk az Ön részére a csere készítményt. A saját kézzel írt offline (papír alapú) levél azért lényegbevágó, mert gyógyszerkereskedésünknek le szükségeltetik másolnia a hozzánk írt kérelmét azonfelül el szükséges küldenünk a központba adminisztrációs munka.